AF | 3y | 2x | |||
* | * | =1 | |||
FB | y | x |
AF | 1 | ||
= | |||
FB | 6 |
2 | ||
2) PΔCDB= | P | |
3 |
1 | ||
PΔAEC= | P | |
4 |
2 | ||
⇔14+4v= | P | |
3 |
1 | ||
21+v= | P | |
4 |
63 | ||
v= | , P=210 | |
2 |
1 | ||
P{ΔDAP= | P | |
3 |
1 | |
*210=7+7u | |
3 |
CM | |
=U{P{ΔCMB}}{PΔMFB − Δ maja tę samą wysokość opuszczoną CF z p. B | |
MF |
CM | 126 | 7 | |||
= | = | ||||
MF | 54 | 3 |
1 | ||
P(AMD)= | *14= 7 | |
2 |
u | 7+14 | |||
w ΔAFC i FBC : | = | ⇒ v= 6u to u+6u=63 ⇒ u=9 | ||
v | 4w |
|CM| | 7+14 | 7 | ||||
zatem w ΔAFC : | = | = | ||||
|MF| | 9 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |