n(n−1)(n−2) | n(n−1) | ||
=14+ | |||
6 | 2 |
| n ! | |||||||||
Cn = | = | |||||||||
3 !*(n − 3) ! |
| n ! | |||||||||
Cn = | = | |||||||||
2( n − 2) ! |
1 | ||
n= | (3√1215+102√141+3√1215−102√141+6) | |
3 |
1 | 15 | 1 | 15 | 1 | ||||||
n= | (3√( | + | √141)3+3√( | − | √141)3+6) | |||||
3 | 2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 15 | 1 | 15 | 1 | ||||||
n= | ( | + | √141)+ | − | √141+6) | |||||
3 | 2 | 2 | 2 | 2 |
1 | ||
n= | (15+6) | |
3 |
21 | ||
n= | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |