WEKTORY
Waldek: 1. Kolejnymi wierzchołkami kwadratu A,B,C,D są punkty A=(−3,−3), B=(3,−1), C=(1,5). Oblicz
wspólrzędne wierzchołka D.
2. wykaż, że punkty A,B,C, takie że A=(0,6), B=(2,0), C=(8,2), mogą być wierzchołkami kwadratu
ABCD. Oblicz współrzędne wierzchołka D.
3. Punkty A=(−1,2), B=(3,−1), C=(5,2) są kolejnymi wierzchołkami równoległoboku ABCD. Wykaż,
że czworokąt nie jest prostokątem.
4. Punkty A=(3,−2) i B=(6,4) są końcami odcinka. Oscinek ten podzielono na trzy równe części.
Oblicz współrzędne punktów podziału.
Z góry dziękuję za pomoc



