Rozwiąż równanie p{sin^22x}=U{p{3}{2}
mamon: | | √3 | |
Rozwiąż równanie √sin22x= |
| |
| | 2 | |
24 lut 19:31
mamon: w przedziale <0;π>
24 lut 19:32
Eta:
√a2= |a|
.............
24 lut 19:35
mamon: jak wyliczyć pierwiastki tego równania?
24 lut 19:42
Eta:
| | √3 | | √3 | |
sin2x= |
| v sin2x= − |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | π | |
2x= |
| +2kπ .................... |
| | 3 | |
| | π | |
lub 2x= π− |
| +2kπ .................. |
| | 3 | |
x= .....................
.........................
.....................
dokończ podaj rozwiązania dla x∊<0,π>
24 lut 19:53
24 lut 19:58
Eta:
| | 5π | |
Jeszcze "zjadłeś" z drugiego |
| |
| | 6 | |
24 lut 20:03
mamon: tylko w treści muszę jeszcze obliczyć sumę pierwiastków tego równania? czyli sumę tych wyników?
24 lut 20:04
Eta:
To dodaj te rozwiązania ( kl 5 SP
24 lut 20:06