1 | ||
1) Przekształcenie wzoru:f(x)=cosx+ | cos(2x) | |
2 |
1 | 1 | |||
f(x)=cosx+ | *(cos2x−sin2x)=cosx+ | *(2cos2x−1) | ||
2 | 2 |
1 | ||
f(x)=cos2x+cosx− | ||
2 |
1 | ||
f(t) =t2+t− | parabola skierowana do góry | |
2 |
−1 | ||
tw= | ∊<−1,1> | |
2 |
1 | 1 | 3 | ||||
Najmniejsza wartość dla t=− | [ można obliczyć: f(− | =− | ] | |||
2 | 2 | 4 |
1 | 3 | |||
f(1)=1+1− | = | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |