Oblicz
Lindsay: Ze zbioru cyfr 5 6 7 8 losujemy kolejno ze zwracaniem dwie cyfry i tworzymy liczbe dwucyfrową.
Wypisz wszystkie zdarzenia elementarne tego doświadczenia losowego. Oblicz prawdopodobieństwo
zdarzenia:
a) utworzona liczba jest większa od 65
b) utworzona liczba jest parzysta.
24 lut 15:17
Jerzy:
No to lecisz..... jakie są możliwe wyniki losowania ?
24 lut 15:19
Eta:
Wypisz wszystkie......... Ω={(5,5)..............
|Ω|= ......
wypisz
a) A={.....................
b) B={..................
a) P(A)=.....
b) P(B)=....
24 lut 15:24