matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
newton
pochodna:
n
0
n
n
jak udowodnic, ze
=1 i
=1 ?
24 lut 15:05
Jerzy:
n
0
n!
n!
=
=
= 1
0!*(n − 0)!
n!
24 lut 15:08
Jerzy:
Drugi przypadek,analogicznie.
24 lut 15:09