.
HELPP: Funkcja f jest określona wzorem f(x)=x
3+10x
2−15. Oblicz wartość pochodnej funkcji f(x) dla
x=−2
Wyliczyłem pochodną która wyszła 3x
2+20x i nie wiem czy mam pod "x" podstawić −2 czy jak to
zrobić
24 lut 14:44
Jerzy:
Podstawić x = −2
24 lut 14:45
HELPP: Gdy podstawiłem wychodzi mi −28 a to zadanie mam do kodowania i mam zakodować kolejno cyfrę
jedności, części dziesiętnych i części setnych otrzymanego wyniku, więc nie wiem czy mam
zakodować jako 800 czy jest błąd w zadaniu
24 lut 14:55
HELPP:
24 lut 16:19
6latek: Zakadowac 800
24 lut 16:21