matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka
Karolina:
Proszę o pomoc
Rzucamy pięć razy kostką do gry. Ile jest możliwości otrzymania szóstki tylko w trzecim i piątym rzucie
18 lut 17:16
Karolina:
18 lut 17:31
Karolina:
POmuszcie pilne
18 lut 17:49
Karolina:
18 lut 18:43
Eta:
|Ω|= 6
5
A= ( inna, inna, 6, inna, 6) inną możesz wybrać tylko z pięciu elementów , bo bez 6−−tki IAI= 5*5*1*5*1= 5
3
5
3
P(A)=
6
5
18 lut 18:49
Eta:
piszemy pomó
ż
cie ........
18 lut 18:50