logarytmy
xetr: Oblicz
| | 4 | | 1 | |
log25√16−log2*(log2√4√2)=...= |
| log22−log2* |
| log22 i dalej nie wiem jak |
| | 5 | | 8 | |
skonczyc
24 lut 12:57
24 lut 13:10
Jerzy:
log22 = 1
24 lut 13:12
6latek: Co robi ten znak mnozenia w tym drugim logarytmie ?
takie zwierze jak log2 nie istnieje
24 lut 13:13
xetr: hmm chyba powinno być jednak bez znaku mnożenia,ale to jak,logarytm o podstawie 2 z liczby
kolejnego logarytmu?to nie umiem rozwiazac xd
24 lut 13:24
logarytm:
A to wiesz : log2(1/8)= ?
24 lut 13:25
Jerzy:
Tam nie ma być znaku mnożenia,a log2(1/8) = − 3
24 lut 13:25
logarytm:
24 lut 13:26