homograficzna
asd: Przekształcić do postaci kanonicznej
Kombinowałem ale mi nie wychodzi
23 lut 22:11
ABC: warto zapamiętać :
| ax+b | | bc−ad | 1 | | a | |
| = |
|
| + |
| |
| cx+d | | c2 | | | c | |
23 lut 22:21
janek191:
| | − x | | −0,5 x | | −0,5 *( x − 0,5) − 0,25 | |
y = |
| = |
| = |
| = |
| | 2 x − 1 | | x − 0,5 | | x − 0,5 | |
23 lut 22:42
Eta:
Dzielenie pisemne:
+x−
12
−−−−−−−−−−−−
−
12
lub tak
| | −12(2x−1)−12 | | 1 | | 1 | |
y= |
| = − |
| − |
| |
| | 2x−1 | | 2 | | 2(2x−1) | |
23 lut 22:45
student: pojebało?
23 lut 23:08
Mila:
Ej, student , takie wyrażenia ?
Teraz usunę, następnym razem zostaniesz zablokowany.
23 lut 23:13