.
HELPP: log2 5=m wobec tego
log2 100=2+2m
log2 100=20m
log2 100=10m
23 lut 11:45
Jerzy:
log2100 = log24 + log52 = ?
23 lut 11:48
Jerzy:
W ostatnim logarytmie w podstawie jest oczywiście 2.
23 lut 11:49
6latek: Mozesz sobie rozpisac log2100 np tak
log2100=log2(5*20)= log25+log220
albo log2100= log2(4*25)= log24+log225=2+log225
23 lut 11:50
6latek: Witaj
Jerzy 
Spojrz nizej na moje zadanie prosze
23 lut 11:52
Jerzy:
Witaj

Ten przyrząd geometryczny,to ja
23 lut 11:55
ABC:
wersja dla ciężko myślących
100=2*2*5*5
log
2100=log
2(2*2*5*5)=log
22+log
22+log
25+log
25=1+1+m+m=2+2m
23 lut 11:56
6latek: Wlasnie jak tego nie rozumiem dlaczego tak
Mozesz tam napisac dlaczego ?
23 lut 11:56
Eta:
log1100= log2(25*4)= 2log25+2log22= 2m+2
23 lut 16:15
Eta:
"Oczywista−oczywistość" ,że miało być
log2100=.......
23 lut 16:16
Jerzy:
Czemu usunęłaś mój wpis ?
23 lut 16:23
Eta:
Co? ? Sorry ja nic nie usuwałam !
23 lut 16:26
Jerzy:
OK. Napisałem,że pytanie Krzysztofa z 11:56 dotyczyło innego zadania
23 lut 16:47