Proste rownolegle
6latek:

Proste k i l sa rownolegle
Proste p i q sa rownolegle .Oprocz tego AB = BC
Wskaz na rysunku wszystkie kąty rowne kątowi 1 i kątowi 2
Prosze o sprawdzenie
22 lut 22:06
daras: jezcze jeden duzu 2 na SWW
22 lut 22:26
iteRacj@:
6latku dodaj do tego jeszcze krótki dowód, że miara kąta "2" jest dwa razy większa od
miary kąta "1".
22 lut 22:34
6latek: Witaj

Dlaczego ?
22 lut 22:51
iteRacj@:
Polecam przeprowadzenie tego krótkiego dowodu dla wprawy.
22 lut 22:53
6latek: Pozwolisz ze juz jutro dobrze
Musze to przemyslec . Dobranoc .
22 lut 22:59
iteRacj@:
dobranoc : )
22 lut 23:01
Kątomierz:
2 = 180 − (180 − 2*1) = 2*1
22 lut 23:23
6latek: iteracj@ nie wiem dlaczego .
jak ma wygladac ten dowod ?
23 lut 11:08
Jerzy:
Popatrz 23:23
23 lut 11:56
6latek: Tylko ze ja nie rozumiem tego za bardzo dlaczego tak
Mozez to jakos bardziej wytlumaczyc?
23 lut 11:58
Jerzy:
Przjrzyj się uważnie trójkątowi ABC.
23 lut 11:58
Jerzy:
Kąt ABC = 180 − 2*kąt 1 oraz kąt ABC + kąt 2 = 180
23 lut 12:01
6latek: Zaraz bede to sobie patrzyl

Fajnie
23 lut 12:03