,
sylwiaczek: Dany jest trojkat ABC w ktorym IABI=4 IACI=6 a kat CAB ma miare 120. oblicz obwod tego trojkata
22 lut 19:58
The Final Cut:
AB=a =4
AC=b=6
BC=c=?
Z tw cosinusow
c=
√a2+b2−2*a*b−cos120o
c=
√52+24=
√76
22 lut 20:33
Eta:
Z tw. cosinusów a
2=...................
a=............
Obwód L=..........
22 lut 20:38
Eta:
Nie warto tej "panience" dawać gotowych rozwiązań −−− bo i tak nigdy nie odpowie słowem
"dziękuje"
22 lut 20:40
The Final Cut: OK.
22 lut 20:41
sylwiaczek: Eta, odpowiadam, ale może nie pod kazdym zadaniem... ale i tak nie licze na gotowce, po
prostu tyle zebym zrozumiała i sama pociagneła dalej
22 lut 20:50
Eta:
22 lut 20:51