.
HELPP: Funkcja f(x) określona jest wzorem f(x)= log9 (√3x)+log3x x>0. Oblicz wartość funkcji f(x)
dla argumentu x=3√3
22 lut 16:13
The Final Cut: log9√3x= 0,5log3√3x
22 lut 16:37
HELPP: cały ten logarytm co napisałeś @TheFinal Cut wychodzi 1/4 ale nie wiem co dalej
22 lut 16:38
The Final Cut: Przepraszam ja nie liczylem
natomiast
| | 1 | | 1 | |
log33√3= log331/3= |
| log33= |
| |
| | 3 | | 3 | |
22 lut 16:40
The Final Cut: | | 5 | |
Wedlug mnie ten pierwszy to |
| |
| | 12 | |
22 lut 16:46
Eta:
| | 5 | | 1 | |
f(3√3)= log9(35/6)+log3(31/3) = |
| + |
| =............ |
| | 6*2 | | 3 | |
22 lut 16:46