matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mat
Maturalna:
z urny w której jest 6 kul czarnych i 4 zółte wyjęto dwa razy po jednej kuli ze zwracaniem. oblicz prawdopodobieństwo że wyjęto kule jednakowych kolorów
18 lut 17:01
driver:
A={(c,c),(z,z)} P(A)=0,6*0,6+0,4*0,4=.....
18 lut 17:25