Trojkat rownoramienny
The Final Cut:

Na podstawie trojakta rownoramiennego ABC obrano dowolny punkt P
Wykaz ze suma odleglosci punktu P od ramion AC i BC rowna sie sumie dlugosci wysokosci trojkata
poprowadzonej z wierzcholka A
Rysunek do zadania powinien byc dobry
22 lut 13:19
Eta:

|PF|=x , |PE|=y , |AD|=h
| x*b | | y*b | | h*b | |
P(ABC)= |
| + |
| i P= |
| ⇒ x+y=h |
| 2 | | 2 | | 2 | |
c.n.w.
22 lut 13:27
The Final Cut: Dziekuje . Jak beda pytania do tego to sie odezwe
Chcialem to robic z nierownosci trojkata .
22 lut 13:34