Pytający:
Faktycznie zgadywanka, za dużo trzeba się domyślać.
Jednak przy założeniu, że wszyscy rozpoczynają pobyt w tym samym dniu (wraz z gośćmi) i
korzystają z tego samego jednego pokoju, jakoś da radę to obliczyć. Wtedy 210 euro to cena za
35 dni, czyli 6 euro za dobę.
I te 6 euro trzeba by rozdzielić do zapłacenia przez Jana, Anię i Jacka, Małgosię (znowuż
zakładając, że płacą za swoich gości).
dni | ile dni | osób łącznie | Jan | Ania i Jacek | Małgosia
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
1..7 | 7 | 7 | 2/7 | 2/7 | 3/7
8..11 | 4 | 6 | 1/6 | 2/6 | 3/6
12..32 | 21 | 4 | 1/4 | 2/4 | 1/4
33..34 | 2 | 3 | 0 | 2/3 | 1/3
35 | 1 | 1 | 0 | 0 | 1
I wtedy płacą odpowiednio:
• Jan: 6*(7*2/7+4*1/6+21*1/4)=47,5
• Ania i Jacek: 6*(7*2/7+4*2/6+21*2/4+2*2/3)=91
• Małgosia: 6*(7*3/7+4*3/6+21*1/4+2*1/3+1*1)=71,5=210−(47,5+91)
Jednak treść faktycznie wymaga zbyt dużo domysłów, więc nie wiadomo, czy o to chodziło.
Muszyn: Tak to ma sens. Dzięki wielkie

Robiłem podobne założenia, ale i tak ostatecznie jakoś mi to
nie wychodziło