proszę o rozwiązanie
Anna: oblicz
log62 *log612 + log622
22 lut 11:38
Anna: wynik ma być równy 1
22 lut 11:54
ICSP: log6 2 * log6 12 + log622
czy może
log6 3 * log6 12 + log62 2
22 lut 11:54
Bleee:
ICPS... Ojjj tam, przece to prawie żadna różnica
22 lut 11:57
PW: To trzecie to logarytm o podstawie 62 z 2 czy coś innego?
22 lut 11:57
ICSP: PW (log6 2)2
22 lut 12:31
Anna: ostatni składnik to log kwadrat przy podstawie 6 z 2
może żle zapisałam
22 lut 12:44
Eta:
Myślę,że taki ma być zapis tego wyrażenia:
W= log63*log612+log622
log612=log63+log64= log63+2log62
W= log63*(log63+2log62)+log622 = log623+2log63*log62+log622=
=(log63+log62)2= (log66)2=1
22 lut 13:16
Anna: dziękuję
22 lut 15:11
Eta:
22 lut 15:31