.
sylwiaczek: partie 60 sztuk towaru podaje sie kontroli przez wylosowanie trzech sztuk i sprawdzenie ich
jakosci. partię towaru odrzuca sie jesli co najmniej jedna wylosowana sztuka jest wadliwa. w
przeciwnym wypadku partia towaru zostaje przyjeta. co jest bardziej prawdopodobne: odrzucenie
partii zawierajacej 5% sztuk wadliwych czy przyjecie partii zawierajacej 65% sztuk wadliwych?
moglby ktos narysowac drzewko do tego?
21 lut 17:33
wredulus_pospolitus:
5% z 60 = 3 sztuki
65% z 60 = 39 sztuk
| | 57*56*55 | |
P(A) = 1 − |
| |
| | 60*59*58 | |
sprawdź które jest większe
21 lut 17:37
Niktoś: Rozumiem 1, 2 pytania, ale ty ciągle pojawiasz się na forum. Nie wiem, czy w ten sposób się
czegoś
nauczysz... Powodzenia na egzaminach
21 lut 17:58
sylwiaczek: własnie w ten sposob sie ucze, chyba lepiej dostac rozwiazanie i je przeanalizowac i wiedziec
na przyszlosc, niz samemu nic nie zrobic i nie znac sposobu na zadanie?
24 lut 17:55