Zdarzenia
julka.wawrzyniak: Rzucamy trzykrotnie monetą. Oznaczamy zdarzenia: A− reszka wypadła co najwyżej raz, B− orzeł
wypadł co najmniej raz, C− reszka wypadła dwa razy.
a) Wypisz zdarzenia elementarne sprzyjające zdarzeniom: A, B, C, A', B', C'.
b) Jaka zależność zachodzi między zdarzeniami A i B, C i B, A ∪ C i B oraz B' i A?
c) Co można powiedzieć o zdarzeniach: B ∪ C', B' ∩ C?
21 lut 17:04
wredulus_pospolitus:
Co to jest " A i B "
21 lut 17:09
The Final Cut: Wszystkich zdarzen elementarnych bedzie Ω= 23 =8
Wypisz je wszystkie tutaj
21 lut 17:11
janek191:
a)
A = { OOO,ROO, ORO, OOR}
B = { ORR,ROR,RRO,OOR,ORO,ROO, OOO }
C = { RRO,ROR, ORR}
Ω = { OOO,ORR, ROR, RRO, OOR,ORO,ROO, RRR}
A' = Ω \ A, B' = Ω \ B. C ' = Ω \ C
Dokończ

b) Np. A ⊂ B
22 lut 09:52
Nik:
5 gru 19:59