matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!
anecia:
wyznacz przedziały wypukłości i punkty przegięcia wykresu funkcji f(x) = In
2
x
21 lut 11:08
Jerzy:
2lnx
f'(x) =
x
2 − 2lnx
f"(x) =
x
2
I teraz badaj znak drugiej pochodnej.
21 lut 11:16