w koło o polu U{9}{4} π wpisano trójkąt prostokątny o polu 1. Oblicz obwód tego
mamon: | | 9 | |
w koło o polu |
| π wpisano trójkąt prostokątny o polu 1. Oblicz obwód tego trójkąta. |
| | 4 | |
20 lut 17:35
mamon: Obliczyłem promień który wynosi 6, lecz nie wiem co dalej
20 lut 17:36
mamon: up
20 lut 17:48
Jerzy:
Przeciwprostokątna jest średnicą tego okręgu.
20 lut 17:49
mamon: to wiem, lecz nie wiem jak obliczyć dwa następne boki
20 lut 17:57
mamon: promień wyniesie 32, źle napisałem
20 lut 17:58
janek191:
Mamy
0,5 a*b = 1
a
2 + b
2 = c
2 = 9
Rozwiąż ten układ równań

a> 0 i b > 0
20 lut 18:04