matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaką ma pojemność ganek
justyś:
jaką pojemność ma ganek w kształcie walca którego długość średnicy jest równa 18cm a wysokość 12cm
18 lut 16:54
driver:
r=9cm V=πr
2
*h≈3,14*81*12cm
3
=.......
18 lut 17:03
justyś:
tylko tyle
18 lut 17:05