granica
Marcin:
próbowałem Hospitalem, zaprowadziło mnie to do dobrej granicy, lecz ze złym znakiem, więc jak
mniemam nie mogę go tutaj zasatosować.
20 lut 11:41
wredulus_pospolitus:
to pokaż jak liczysz
20 lut 11:55
Marcin: | | | | 2√x | | 1 | |
= [H] |
| = |
| = [H] |
| |
| | | | x | | 2√x | |
20 lut 12:13
wredulus_pospolitus:
cholera ... tutaj nie można de'Hospitalem liczyć bo tu NIE MASZ symbolu nieoznaczonego
| | −∞ | |
przecież masz granicę typu |
| |
| | 0+ | |
20 lut 12:15
Mariusz:
Oto przykład ślepego podążania za amerykańską modą
20 lut 12:58
Marcin: tak, wiem, że tak nie można.
Rozpisałem sobie to tak, lewostronna to lnx * 1/√x = [−∞*−i∞] = i∞
wynik dobry, ale pytanie czy tak można robić?
20 lut 13:29