Bardzo prosze o pomoc w tym zadanku.
napad_na_bankiet: Przekątne rombu o długościach 10 cm i 14 cm dzielą romb na cztery trójkąty. Oblicz wartości
funkcji trygonometrycznych kątów ostrych tych trójkątów.
19 lut 20:15
wredulus_pospolitus:
czyli masz cztery jednakowe trójkąty PROSTOKĄTNE o przyprostokątnych 5 i 7 cm ... chyba
poradzisz sobie z wyznaczeniem funkcji trygonometrycznych ... co nie

19 lut 20:17
Mila:

1) W ΔASD:
a
2=7
2+5
2
a
2=74
a
2=74
a=
√74
3)
===========
19 lut 20:35
napad_na_bankiet: Dziękuje Mila
19 lut 21:13