zadanie 1
LOL ALE PADAKA: Jeżeli dla każdej liczby rzeczywistej x różnej od 1 i −1 prawdziwa jest równość
| K | | L | | 1 | |
| + |
| = |
| to : |
| x+1 | | x−1 | | x2−1 | |
a) 4KL=−1
b) 2KL=1
c) KL=2
d) KL=−4
19 lut 18:57
janek191:
| | K*(x −1) + L*(x + 1) | | 1 | |
L = |
| = |
| = P |
| | x2 − 1 | | x2 − 1 | |
więc
K x − K + L x + L = 1
( K + L ) x + ( L − K) = 1
zatem
K + L = 0
− K + L = 1
−−−−−−−−−−−−−−−
2 L = 1
L = 0,5
K = − L = − 0,5
4 K L = − 1
=========
19 lut 19:08
LOL ALE PADAKA: woo no i brakowało mi tego układu

dzieki wielkie
19 lut 19:18