matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okręgi
Seks:
Określ wzajemne położenie dwóch okręgów o1 i o2: *o1: (x − 4)
2
+ (y + 5)
2
= 4 *o2: x
w
+ y
2
− 2x = 0
18 lut 15:18
6latek:
o
2
(x−1)
2
+(y−0)
2
=1
18 lut 15:43