πx | ||
lim [tg( | )]1/x | |
2x+1 |
1 |
| |||||||||||
= | ||||||||||||
x |
|
1 | 1 |
| |||||||||||
= | |||||||||||||
x |
| x |
| |||||||||||
limx→∞ | |||||||||||
x |
| |||||||||||||||||
limx→∞ | |||||||||||||||||
x |
| |||||||||||||||||
limx→∞ | |||||||||||||||||
x |
| |||||||||||
limx→∞ | |||||||||||
x |
π | ||
t= | ||
4x+2 |
4x+2 | 1 | ||
= | |||
π | t |
4 | 2 | 1 | |||
x+ | = | ||||
π | π | t |
4 | 1 | 2 | |||
x= | − | ||||
π | t | π |
π | 1 | |||
x= | − | |||
4t | 2 |
π−2t | ||
x= | ||
4t |
1 | 4t | ||
= | |||
x | π−2t |
4t ctg(t) | ||
limt→0+ | ||
π−2t |
4t | cos(t) | ||
limt→0+ | |||
π−2t | sin(t) |
4t | cos(t) | ||
limt→0+ | |||
sin(t) | π−2t |
4 | ||
= | ||
π |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |