matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
maturalne:
Dane są wektory
→
BA=[−8,−6] i
→
CA=[−8,−11]. Wyznacz współrzędne wektora
→
BC.
18 lut 14:11
jc:
BC + CA = BA, a więc BC = BA − CA. Czy nie prościej pisać C−B zamiast BC? Choć może akurat na odwrót.
18 lut 14:43