Funkcja f..
roccerrr1: | | x−2 | |
Funkcja f jest określona wzorem f(x) = |
| dla wszystkich x takich, że x≠0. Rozwiąż |
| | x | |
nierówność
Naprawde nie wiem jak podejsc do tego zadania, prosze o pomoc

!
17 lut 21:38
janek191:
| | 1 | | 1 | |
Oblicz na początek f( |
| ) wstawiając |
| za x do wzoru |
| | x + 1 | | x + 1 | |
17 lut 21:40
roccerrr1: wychodzi f(x)=−2x−1 i teraz trzeba zastosowac przesuniecie o wektor i potem symetrie itd? na
tej funkcji?
17 lut 21:44
17 lut 21:47
janek191:
I −2 x − 1 I = I − 1I*I 2 x + 1 I = I 2 x + 1 I
17 lut 21:48
roccerrr1: Dobra już ogarniam, dzięki za pomoc Janku!
17 lut 22:02