matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną funkcji
Marcin:
Oblicz pochodną funkcji
cos8x
f(x)=
√
4x−x
2
17 lut 20:30
janek191:
4 − 2 x
(− 8 sin 8x)*
√
4 x − x
2
− cos 8x *
2
√
4 x − x
2
f '(x) =
=
4 x − x
2
17 lut 21:23