zadanie
świrusek: Czy jeżeli wiem, że 3n=15, to n=5

Zupełnie tego nie widze
16 lut 19:09
Wish you were here: 3*5=?
16 lut 19:13
świrusek: 15
16 lut 19:20
Wish you were here: 
Zastanow sie jeszcze raz
16 lut 19:24
czytakczynie: hahahaah
16 lut 19:38
a:
15 / 3 = ?
16 lut 20:31
Paweł: 3n=15 /:3
n=5
17 lut 10:43
janek191:
Świrusek świruje
17 lut 21:32
PW: Albo "nie widzi", bo nie zna tabliczki mnożenia. Zauważyłem tak dalece idącą tolerancję
pedagogów dla uczniowskich ułomności, że niektórzy uczniowie 7 klasy nie znają tabliczki
mnożenia (i pewnie już nigdy się nie nauczą).
17 lut 21:39
student: nie trzeba znać tabliczki mnożenia, są od tego kalkulatory
17 lut 21:40
PW: Tak, masz rację. Nazwiska też nie musisz znać, od tego są dowody osobiste. Uważać trzeba
jednak, bo w tych nowszych już nie ma adresu, i możesz nie trafić do domu.
17 lut 21:47
janek191:
17 lut 21:49
iteRacj@:
@student Ja mam spostrzeżenie zupełnie z innej dziedziny, ale skutek podobny. Początkowo,
żeby głębiej wejść w góry trzeba było umieć czytać mapę i patrzeć na kompas. Potem poza
szlakami pojawiły osoby, które korzystały z GPS−u. No i pojawiła się nowa grupa: ci którym ten
GPS np. się rozładował. W góry weszli, ale wyjść nie umieją, bo GPS przestał działać. Mapa
nadal działa, ale czytać jej nie umieją.
17 lut 21:51