Logarytm
Wish you were here: Przy jakiej podstawie logarytm liczby 8 wynosi 0,6
loga8=0,6
a0,6=8
Jak wyliczyc a ?
15 lut 20:01
Adamm:
a = 81/0,6
15 lut 20:03
Wish you were here: dlaczego tak?
15 lut 20:05
Adamm:
to tak jakbyś miał
a2 = 3
to
a = √3
(oczywiście a>0)
15 lut 20:06
Mila:
a35=23 /53
a1=3√(23)5
a=32
15 lut 20:10
Wish you were here: Dzieki za wyjasnienie
15 lut 20:11
Jerzy:
Wiesz kto to jest Eric Clapton ?
15 lut 20:31
Wish you were here: Wiem . Gral kiedys w King Crimson
15 lut 20:51
Jerzy:
Założyciel grupy Cream , a Twój nick, to tutył jego solowej płyty
15 lut 20:54
15 lut 22:24
Wish you were here: Pytający tak chodzi o Pink Floyd
16 lut 08:26