matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obszar całki podwójnej
Marko:
Obszar całki podwójnej ∬(2xy−2y+1)dxdy Jeśli D: y=0 y=2x x=3 to przedziały będą wyglądały tak: 0≤Y≤2x i 0≤X≤3?
15 lut 13:20
Jerzy:
Tak.
15 lut 13:23
Marko:
Super, dzięki wielkie!
15 lut 13:25