matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz liczby x0 oraz c tak, aby funkcja byla ciagla
kris:
Wyznacz liczby x0 oraz c tak, aby funkcja byla ciagla
⎧
−x+1 dla x < x0
f(x) =
⎨
c dla x = x0
⎩
6x+3 dla x > x0
14 lut 17:52
wredulus_pospolitus:
c = 1 − x
o
2
−x
0
+1 = 6x
0
+ 3 −> x
0
= −
7
14 lut 18:03