matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg.
Pituś:
Oblicz
2
3
cosα−4sinα
jesli wiadomo ze tgα=3
5cosα−3sinα
prosze o pomoc
14 lut 15:04
ICSP:
podziel licznik i mianownik przez cosα.
14 lut 15:06
6latek:
Wiesz ze
tgα
sinα=
√
1+tg
2
α
1
cosα=
√
1+tg
2
α
Policz
14 lut 15:09
ICSP:
14 lut 15:11
6latek:
14 lut 15:12