.
HELPP: Wyznacz sumę cyfr liczby 1092−77
14 lut 14:41
Adamm:
9*90+2+3 = 815
14 lut 14:45
ABC:
10
2−77=23
10
3−77=923
10
4−77=9923
10
5−77=99923 itd.
jak to piszą w książkach, zauważ, wyciągnij wnioski, postaw hipotezę i udowodnij (możesz przez
indukcję

)
14 lut 14:45
Eta:
1092 = 1 0000000000...00 składa się z 1 i 92 zer
100 −77 =23 ( zabraliśmy 2 zera
zostało 90 dziewiątek i 23 na końcu
zatem suma cyfr 9999999...923 = 90*9+2+3= 915
jak napisał Adamm
14 lut 21:53
studentka: Eta nie umie liczyć
14 lut 23:15
PW: Nie "nie umie liczyć", bo potwierdziła: "jak napisał Adamm". Po prostu sąsiedni klawisz.
14 lut 23:19
ABC: studentka brak wiedzy się wybacza a braku kultury się nie wybacza
14 lut 23:20
Eta:
studentko
Jak Eta była studentką

( kulturalną studentką
to na tym świecie nie było jeszcze nawet Twojej Mamy
Zwykła literówka ( jak napisał
PW
15 lut 00:37