Udowodnij że dla każdego α zachodzi nierówność:
Dwite: Udowodnij że dla każdego alfa rzeczywistego zachodzi nierówność:
sin4(α+45) = 2 − cos22α − 2sin2α
13 lut 19:10
ABC: gdy α=0
P=2−cos
20−2sin0=2−1
2−0=1
13 lut 19:20
Dwite: i co z tym dalej, nie za bardzo wiem
13 lut 19:40
ABC:
pokazałem że nie dla każdego α∊R to jest prawda, dla α=0 fałsz
13 lut 19:41
janek191:
Nie jest prawdziwy dla każdego α ∊ℛ.
Tam jest równość, czy nierówność ?
13 lut 19:41
Dwite: równość
13 lut 19:43
ABC:
jeżeli równość ,no to nie da się udowodnić
13 lut 19:44
Mila:
Sprawdź , czy dobrze przepisałeś.
13 lut 19:53
Dwite: Dobrze na bank
13 lut 19:55
Mila:
Masz w treści : "dla każdego α zachodzi nierówność",
a zapisałeś znak "=".
Coś tu się nie zgadza.
13 lut 20:22
Dwite: a przepraszam, bez słowa nierówność, po prostu Udowodnij że dla każdego alfa rzeczywistego
zachodzi
13 lut 20:37