pn+1 | ||
wyznacz wartosc parametru p, dla ktorej granica ciagu an= | jest g | |
(p+1)n+1 |
pn+1 | ||
to jest | czy coś innego? | |
(p+1)n+1 |
2 | ||
a) p = − | ||
3 |
| |||||||||||
an = | |||||||||||
|
p | ||
lim an = | = − 2 ⇒ p = −2*( p + 1) | |
p + 1 |
2 | ||
p = − | ||
3 |
− n + 1 | ||
an = | = − n + 1 | |
1 |
p + 1/n | ||
skad sie wzielo an= | ? | |
p + 1 + 1/n |
1 | ||
lim | = 0 | |
n |
p*n+1 | ||
limn→∞ | = | |
(p+1)*n+1 |
n*(p+1n) | p | |||
limn→∞ | = | |||
n*[p+1+1n] | p+1 |
p | |
=−2 | |
p+1 |
2 | ||
p=− | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |