Prawdopodobieństwo
Hali: Student umie odpowiedzieć na 30 spośród 50 pytań zamieszczonych w zestawie egzaminacyjnym.
Losuje kolejno dwa pytania. Jeśli odpowie dobrze na przynajmniej jedno z nich to zda egzamin.
Oblicz prawdopodobieństwo że student zda egzaminy
13 lut 18:25
Eta:
P(z) −−− prawddop. że zda
P(nz) −− prawdop.że nie zda ( N,N) −− nie umie na obydwa
| | 20 | | 19 | |
P(nz)= |
| * |
| =.... |
| | 50 | | 49 | |
P(z)=1−P(nz)=...........
13 lut 19:54
Hali: Hmm a moc omega? Wynosi 1500?
13 lut 20:00