32*(3√3+1) | ||
1) x1= | = | |
33*(2√3+1) |
1 | ||
=36√3+2−6√3−3= | ||
3 |
1 | ||
W( | )=0⇔ | |
3 |
1 | 1 | 1 | ||||
3* | − | + | a+4=0 | |||
27 | 9 | 3 |
1 | |
a=−4 | |
3 |
1 | ||
(jeśli nie znajdę , to podzielę w(x) przez (x− | ) | |
3 |
1 | 1 | 1 | |||
+ | + 1 = | x ≠ 0 i y ≠ 0 i a ≠ 0 | |||
x | y | a |
1 | 1 | 1 | |||
= | − | − 1 | |||
y | a | x |
1 | x −a | x − a − a x | |||
= | − 1 = | ||||
y | a x | a x |
a x | ||
y = | ||
x −a − a x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |