Funkcja -3x^2 + bx + c osiaga wartosc najmniejszą dla argumentu x = -2.
Anka: Funkcja −3x2 + bx + c osiaga wartosc najmniejszą dla argumentu x = −2. Wyznacz b i c.
12 lut 21:46
Janek191:
f(x) = −3 x2 + b x + c ?
12 lut 21:48
Tadeusz:
grunt to dobrze przepisac
12 lut 21:49
Anka: Tak, f9x) = −3x2 + bx + c.
12 lut 21:51
Tadeusz:
f(x)=−3x2 .... ma maximum a nie minimum
12 lut 21:52
Anka: Widocznie źle przepisałam
12 lut 21:56
Anka: Chodziło o maximum.
12 lut 22:30
studentka: no to to jest łatwe
12 lut 23:04
studentka: w szkole tego uczą
12 lut 23:04