matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba odwrotka / dz. liczby rzeczywiste
elaaż:
Znajdź liczbę odwrotną do danej : a = 1 2/3 − 1,2 * 9/12
11 lut 18:46
Janek191:
5
12
9
5
9
a =
−
*
=
−
= U{
3
10
12
3
10
11 lut 18:49
Janek191:
50 − 27
23
=
=
30
30
Liczba odwrotna do a, to
1
30
=
a
23
11 lut 18:51