11 lut 18:37
wojtek: help
11 lut 18:55
ABC: co robiłeś na ćwiczeniach? cała wiedza potrzebna do zrobienia tam jest na tej kartce
11 lut 19:03
Wojtek: Nie miałem ćwiczeń tylko same wyklady
11 lut 20:19
Wojtek: Pomoże ktoś?
11 lut 20:46
Jack: strzelam
1.
m = 85
σ = 10 //jezeli to jest odchylenie
P(8000 <= 100X <= 8600) = P(80X <= X <= 86) = ?
| | X−85 | |
Z = |
| −−> X = 10Z + 85 |
| | 10 | |
P(80 <= 10Z + 85 <= 86) = P(−5 <= 10Z <= 1) =
= P(−1/2 <= Z <= 1/10) = Φ(1/10) − Φ(−1/2) = Φ(1/10) − [1− Φ(1/2)] =
= Φ(1/10) + Φ(1/2) − 1
Ale mowie, strzelam bo juz nie pamietam czy tak sie to robilo
*mozliwe ze napisalem kompletne brednie
11 lut 21:11