matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
lok:
wskaż funkcję kwadratową, której zbiorem wartości jest przedział (−∞,3> a. f(x)=−(x−2)
2
+3 b.f(x)=(2−x)
2
+3 c.f(x)=−(x+2)
2
−3 d.f(x)=(2−x)
2
−3 I proszę o rozpisanie tego
18 lut 13:23