zadanko
indukcja: Udowodnij, że dla każdego n∊N zachodzi: 5n>3n
10 lut 16:32
studentka: indukcją zrób
10 lut 16:53
PW: A dużo masz jeszcze takich mądrych zadań?
10 lut 16:54
ABC: wersja skrócona
5>3
5
n+1=5*5
n>(ind.)5*3
n>3*3
n=3
n+1
ale takie zadanie niczego nie uczy nawiasem mówiąc
10 lut 16:54
indukcja: Super

Dzięki wielkie, a takie coś: n
2>n dla każdego n>1
10 lut 16:58
indukcja: Może byc tak?
Z założenia n2>n (dla n=2 tak bo 4>2)
(n+1)2=n2+2n+1> z założenia n+2n+1> n+1
10 lut 17:03
ABC:
4>2 , (n+1)
2=n
2+2n+1 >(ind.)n+2n+1>n+1
nie wiem jakie prochy bierze twój nauczyciel ale musi brać 3x większą dawkę !
10 lut 17:04
indukcja: Jestem na pierwszym roku studiów

No nie od razu sie całki liczy
10 lut 17:07
PW: Mówią, że jestem złośliwy, ale komentarz nasuwa się jednoznaczny:
− Widocznie poziom grupy jest tak denny, że mauczyciel akademicki daje "cokolwiek", żeby tylko
zaliczyli. Chyba lekceważy swoich studentów.
10 lut 17:18
indukcja: Na egzaminie dał 2n>n2 dla n>4, to nikt nie zrobił :<
10 lut 17:22
wredulus_pospolitus:
to pokazuje, że naprawdę tragiczny poziom jest na tym wydziale ... a możesz nam zdradzić co i
gdzie studiujesz (łudzę się, że to jakaś prywatna uczelnia 'pierdzenia w stołek' )

10 lut 17:52
wredulus_pospolitus:
A później ludzie się dziwią, że 'papier ukończenia uczelni teraz nic nie daje'
10 lut 17:53