matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
00000:
1
a= log
3
(
)
8
b= −log
3
4 c=−2 Jak mogę rozpisać te logarytmy, żeby je porównać?
10 lut 16:20
mat:
a=log
3
(1/8) b=log
3
4
−1
=log
3
(1/4) c=−2=log
3
(1/9)
10 lut 16:21
00000:
dziękuję
10 lut 16:30