Tożsamości
Radek: Wykaż tożsamość cosα/(1+sinα) + tgα = 1/cosα
18 lut 13:15
tryk: ja Ci wykaże tożsamość, bo to mi jakoś idzie, a Ty spróbuj to: przedstaw wyrażenie w postaci
chcesz?
18 lut 13:23
tryk: | | cosx | | sinx | | cos2x+sin2x+sinx | |
L= |
| + |
| = |
| =U{1+sin |
| | 1+sinx | | cosx | | cosx+cosxsinx | |
| | 1 | |
x}{cosx(1+sinx)}= |
| =P cnd. |
| | cosx | |
teraz czekam na podjęcie próby przez Ciebie... pamiętaj, jeśli chcesz otrzymywać z ta pomoc na
dłuższą metę, musisz też sam pomagać, a jak nie to z czasem mało kto Ci będzie odpowiadać na
pytania... uczciwość to podstawa
pozdrawiam
18 lut 13:27