całka z pierwiastkiem czwartego stopnia
kers02: Ma ktoś pomysł na tą całkę? Próbowałem już mega dużo rzeczy i nic.
Całka z: 4√x+√xx+√x
9 lut 21:00
kers02: jesli ktos nie moglby przeczytać to:
licznik: 4√x+√x
mianownik: x+√x
9 lut 21:00
ICSP: [1,2,4] = 4
Podstawienie x = t4
9 lut 21:02
Adamm:
[] − NWW ?
9 lut 21:06
ICSP: Tak.
Wydaje mi się, że zdziała, czy tez może coś pokręciłem ?
9 lut 21:08
Adamm:
Tak. To dobre podstawienie.
9 lut 21:15
kers02: A co wtedy z dt itp? bo wychodzi dt=1/4*4√x3 dx i za bardzo nie wiem czy da radę to obliczyc
dalej
9 lut 21:49
ICSP: x = t4
dx = 4t3 dt
9 lut 21:52